• OZNAM

          •  Informácia o zmene k poskytovaniu dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu) od 1.7.2022

             

            Rodič, ktorý má záujem uplatniť si dotáciu na stravu pre svoje dieťa v školskom roku 2022/2023 podľa platnej legislatívy od 1.7.2022  (príloha tlačiva pod textom oznamu), je povinný predložiť vypísané čestné  vyhlásenie o neuplatnovaní si daňového zvýhodnenia na dieťa. Toto tlačivo  je potrebné doručiť najneskôr do 5.8.2022 a OBECNÝ ÚRAD V KENDICIACH!

            Dňa 01.07.2022 nadobudli účinnosť niektoré ustanovenia zákona č. 232/2022 Z. z. o financovaní voľného času dieťaťa a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon o financovaní voľného času dieťaťa“). Predmetný zákon je zverejnený v zbierke  zákonov SR: 232/2022 Z.z. - Zákon o financovaní voľného času 

            Od 01.07.2022, v prípade detí bez bonusu, teda dochádza k zmene pri poskytovaní dotácií na stravu pri deťoch v poslednom ročníku MŠ, ktoré nedovŕšili 6 rokov veku (5 ročné deti, príp. aj mladšie deti zaradené na povinné predprimárne vzdelávanie). Tieto deti od 01.07.2022 už nemajú nárok na dotáciu na stravu, ak si rodič na dieťa uplatní daňový bonus. 

            • deti v poslednom ročníku MŠ alebo v ZŠ do 15 rokov veku, ak si rodič na dieťa neuplatnil v zmysle zákona o dani z príjmov nárok na daňový bonus (napr. osoby bez zdaniteľných príjmov,  poberatelia dôchodkov), ktoré majú nárok na dotáciu na stravu.

            V prípade, ak rodičia tejto vekovej kategórie detí majú nárok na uplatnenie si daňového bonusu (v sume 70 eur mesačne[1]), tento bonus je pre nich výhodnejší ako dotácia na stravu (ak by sa dieťa zúčastnilo vyučovania 20 dní v mesiaci, dotácia na stravu by bola vo výške 26€. Súbeh dvoh dotácií nie je možný!

            Zákon o financovaní voľného času dieťaťa s účinnosťou od 01.07.2022 mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dani z príjmov“) a zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“), čím dochádza k zmenám v poskytovaní dotácií na stravu.

            Od 01.07.2022 v zmysle § 52 zzn ods. 3 písm. a) a b) zákona o dani z príjmov suma daňového bonusu, o ktorú sa znižuje daň, je:

            1. 40 eur mesačne, ak vyživované dieťa dovŕšilo 15 rokov veku, alebo
            2. 70 eur mesačne, ak vyživované dieťa nedovŕšilo 15 rokov veku, a to poslednýkrát za kalendárny mesiac, v ktorom dieťa dovŕši 15 rokov veku; to neplatí, ak sa na vyživované dieťa poskytuje dotácia na stravu podľa § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách a zároveň § 4 ods. 3 písm.c) zákona o dotáciách bol upravený tak, že dotáciu na stravu je možné poskytnúť:
            • na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa zákona o dani z príjmov[1] (ďalej len „deti bez daňového bonusu), táto skutočnosť sa žiadateľovi podľa § 4 ods. 4 preukazuje čestným vyhlásením. 
        • Deň matiek pre mamičky
          • Deň matiek pre mamičky

          •                                                 Milé naše mamičky!

            Dovoľte  nám pozvať Vás, dňa 24.5.2022 na školský dvor o 15,00 hod., aby sme Vám poďakovali básničkami a pesničkami za to, že Vas máme a zo srdca veľmi ľúbime.

            Zároveň dňa 25.5.2022 o 15,00 hod. Vás pozývame spoločne si s nami pozrieť bábkové divadielko! Už sa nevieme dočkať :)

                                                    Srdečne sa na Vás tešíme, vaše detičky a koletív MŠ!

        • OZNAM
          • OZNAM

          • USMERNENIE MŠVVaŠ SR K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH A ŠKOLSKÝCH ZARIADENIACH POČAS PANDÉMIE OCHORENIA COVID-19 A MIMORIADNEJ SITUÁCIE

            Cieľom usmernenia je aj naďalej udržať bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 (ďalej len „COVID-19“) a mimoriadnej situácie, keď ŠKOLSKÝ SEMAFOR je pre zlepšujúci sa vývoj epidemickej situácie pozastavený. Usmernenie vychádza z platných zákonov, uznesení vlády SR, vyhlášok, ako aj opatrení, rozhodnutí Úradu verejného zdravotníctva SR a rozhodnutí ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len „rozhodnutie ministra školstva“). Toto usmernenie sa vzťahuje na všetky materské, základné a stredné školy, všetky typy špeciálnych škôl, odborné učilištia a praktické školy, jazykové školy, základné umelecké školy a školské zariadenia (ŠKD, CVČ, ŠJ, VŠJ, ŠI, DC, RC, LVS, CPPPaP a CŠPP) bez ohľadu na zriaďovateľa. Usmernenie je určené aj pre zariadenia predprimárneho vzdelávania (tzv. nesieťové zariadenia), zapísané v registri zariadení predprimárneho vzdelávania.

            Bezpríznakovosť Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti sa predkladá s cieľom zabezpečiť bezpečné prostredie v školách a školských zariadeniach za účelom zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia detí a žiakov podľa § 152 písm. c) zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní, a tak zachovať prezenčnú výučbu a minimalizovať riziko prerušenia výučby v triede.

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti Rodič predkladá pri nástupe do školy po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka (Príloha č.1), cez EDUPAGE.

            V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, sa žiak považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať. Ak žiak neprišiel v sprievode rodiča do školy a nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, je potrebné žiaka umiestniť do izolačnej miestnosti a bezodkladne kontaktovať rodiča.

            Ospravedlnenie neprítomnosti

            Podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní/dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 7 dieťa s PPV po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka).

            Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním

            „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom; pokiaľ lekár nevie potvrdenie zaslať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky. Ošetrovné člena rodiny (OČR) Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo RÚVZ rozhodol o prerušení vyučovania v triede alebo vo viacerých triedach žiaka do 11 rokov, alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast.

            Rodič môže zažiadať o OČR priamo na webovej stránke Sociálnej poisťovne 

            https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadostio-ocr. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.

            Na základe rozhodnutia ministra škola oznamuje územne príslušnému RÚŠS na účely poskytovania ošetrovného údaje o deťoch a žiakoch v rozsahu určenom zákonom č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a spôsobom určenom Sociálnou poisťovňou podľa stavu k poslednému dňu príslušného mesiaca v termíne do 3. dňa nasledujúceho mesiaca. RÚŠS tieto údaje oznámi Sociálnej poisťovni do siedmich dní odo dňa ich oznámenia školou.

            Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

             

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu, bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára. Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

        • LETNÁ PREVÁDZKA  MŠ
          • LETNÁ PREVÁDZKA MŠ

          • V mesiaci júl je prevádzka MŠ naplánovaná od 1.7.2022 do 15.7.2022.

            Prosíme rodičov, ktorí o letnú prevádzku majú záujem, aby svoje dieťa nahlásili u triednej učiteľky do 14.5.2022 do 8,00hod.

            Dieťa, ktoré na letnú prevádzku bude prihlásené je záväzné. 

            Bližšie informácie budú zverejnené po 14.5.2022.

            Prevádzka MŠ bude prerušená od 18.7.2022 do 31.8.2022.

                           

        • ZÁPIS  DO MŠ OD 2.5.2022 do 20.5.2022
          • ZÁPIS DO MŠ OD 2.5.2022 do 20.5.2022

          • Oznámenie o zápise detí do materskej školy 
            na školský rok 2022-2023

            Riaditeľka Materskej školy v zmysle § 59 a 59a Zákona NR SR č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov

            vyhlasuje

            Zápis detí do materskej školy na školský rok 2022-2023

            Ziadost_o_prijatie_dietata_na_predprimarne_vzdelavanie_WORD(3).doc​​​​​​​​​​​​​​

            Ziadost_o_prijatie_dietata_na_predprimarne_vzdelavanie_.pdf​​​​​​​​​​​​​​

            Miesto a termín podávania žiadostí:   v termíne od 2.5.2022 do 20.5.2022.

            Zápis dieťaťa do materskej školy na predprimárne vzdelávanie (musí byť vypísané, podpísané oboma rodičmi, ako aj potvrdené lekárom o spôsobilosti navštevovať MŠ a obsahovať informáciu o povinnom očkovaní dieťaťa), možnosť podať formou:

            • Osobného doručenia: riaditeľke, alebo učiteľke materskej školy v pracovných dňoch v čase od 8:00 hod. do 11:30 hod.,
            • Poštou na adresu: Materská škola Kendice 333, 08201 Kendice,
            • Email: ziadosti.kendicems@gmail.com

            Podmienky prijímania: Prednostne sa zo zákona prijímajú deti:

            • pre ktoré je plnenie povinného predprimárneho vzdelávania povinné, t. j. ktoré do 31. augusta 2022 dovŕšia 5 rokov veku;
            • ktoré pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania – deti, ktoré dovŕšia šiesty rok veku a nedosiahli školskú spôsobilosť ( na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, všeobecného lekára pre deti a dorast s informovaným súhlasom zákonného zástupcu, podľa miesta trvalého bydliska);
            • ak nedovŕši piaty rok veku do 31. augusta 2022 môže byť výnimočne prijaté na povinné predprimárne vzdelávanie v MŠ ( na predčasné plnenie povinného predprimárneho vzdelávania môže byť dieťa prijaté na základe žiadosti zákonného zástupcu s predložením súhlasného vyjadrenia príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasným vyjadrením všeobecného lekára pre deti a dorast);
            • ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami (zákonný zástupca spolu so žiadosťou prikladá vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast);

            Ostatné podmienky prijímania detí do MŠ


            V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijate detí do materskej školy, riaditeľka MŠ pri prijímaní uprednostní detí:


            • pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné, podľa miesta trvalého bydliska (spádová materská škola);
            • ktoré pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania;
            • deti sa budú prijímať na základe termínu podania žiadosti do MŠ, prednosť majú tie deti, ktoré majú trvalý pobyt v obci, alebo v MŠ majú súrodenca);
            • ktoré majú osvojené základné samoobslužné a hygienické návyky

            Deti po dovŕšení 2. roku veku môžu byť prijaté len vtedy, ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky – upevnené stravovacie návyky, základné hygienické návyky u dieťaťa a ak je voľná kapacita v MŠ.

            Rozhodnutie o zapísaní dieťaťa na predprimárne vzdelávanie dostane zákonný zástupca najneskôr do 30.6.2022.

            Na všetky deti, ktoré k nám prídu sa veľmi tešíme!


            Dôležité!!!

            Podľa § 144a školského zákona účinného od 1. januára 2022 sa na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na žiadosti sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

            Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

            → jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa,

            → ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo

            → ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti  je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),

            → jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti  je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktoré nie je schopný sa podpísať ) alebo

            → vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti je možné preukázať napríklad písomným vyhlásením Pisomne-vyhlasenie.pdf

            Zákonní zástupcovia sa môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje iba jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi, ak písomné vyhlásenie o tejto skutočnosti doručia/predložia riaditeľke materskej. Táto žiadosť je súčasťou žiadosti dieťaťa do MŠ viď.  jej druhá strana a  preto nie je potrebné ju znova vypisovať !!!    pisomne-vyhlasenie_2.pdf

            ♠ Dieťa plní povinné predprimárne vzdelávanie v spádovej materskej škole.

            ♠ Dieťa môže plniť povinné predprimárne vzdelávanie aj v inej ako spádovej materskej škole, so súhlasom riaditeľky materskej školy, do ktorej sa hlási.

            ♠ Riaditeľka tejto materskej školy, pri prijímaní detí na predprimárne vzdelávanie, udelí predmetný súhlas s prihliadnutím na kapacitné možnosti materskej školy až po umiestnení všetkých detí, ktoré majú trvalý pobyt v školskom obvode spádovej materskej školy.



            Mgr. Ľubica Skubeňová
            riaditeľka materskej školy


          • NA KENDZICKÚ ĽUDOVÚ NOTU...

          • Milí rodičia,

            prosíme o spoluprácu pri realizovaní KENDICKÉHO DŇA V MŠ spojeného s oboznamovaním sa s prvkami ľudových tradícií. Preto protrebujeme od Vás, aby Vaše dieťa bolo dňa 7.4.2022 (t.j.štvrtok) oblečené buď do kroja, alebo malo na sebe nejaký prvok  cca ľudového odevu. 

             

                                                                          Srdečne ďakujeme :)

        • Som pripravený do školy?
          • Som pripravený do školy?

          • Obdobie nástupu do základnej školy patrí medzi najvýznamnejšie medzníky v živote dieťaťa. Dieťa v tejto etape opúšťa svet hier a musí sa prispôsobiť novým povinnostiam a pravidlám. Zápis do základnej školy je spojený s vekom 6 rokov.  Hranica šiestich rokov je podstatná, avšak len orientačná. Veľmi dôležité sú ďalšie charakteristiky, ktoré podmieňujú úspešný štart malého školáčika. V tejto súvislosti hovoríme o pripravenosti na školu alebo školskej zrelosti dieťaťa

            Školská zrelosť znamená dosiahnutie takého stupňa vývinu (telesného, rozumového, emocionálneho a sociálneho), ktorý umožňuje dieťaťu úspešne si osvojovať školské vedomosti a zručnosti. Znamená takú zrelosť centrálnej nervovej sústavy, ktorá predstavuje odolnosť voči záťaži, schopnosť sústrediť sa a emocionálnu stabilitu. Zrelosť CNS je predpokladom úspešnej adaptácie na školský režim. 

             

             

             

             

        • Pripomíname zajtrajšie prerušenie prevádzky MŠ
          • Pripomíname zajtrajšie prerušenie prevádzky MŠ

          • Dňa 24.03.2022 (t.j. štvrtok) bude prevádzka MŠ preprušená z dôvodu prerušenej   dististribúcie elektriny. 

            Prevádzka MŠ začne v riadnych prevádzkových hodinách 25.03.2022 (t.j piatok) od 6.30 hod. do 16.30 hod.

                                                                                  Za porozumenie vopred ďakujeme.

          • FOTENIE 12.4.2022 :)

          • Dňa 12.4.2022 sa v MŠ uskutiční fotenie detí.

            Oblečenie na fotenie deťom zabezpečuje fotoslužba.

            Celá sada - 12€

            Súrodenecká zľa na druhú sadu 50%.

             

             

             

        • PRERUŠENIE PREVÁDZKY MŠ KENDICE
          • PRERUŠENIE PREVÁDZKY MŠ KENDICE

          • Dňa 24.03.2022 (t.j. štvrtok) bude prevádzka MŠ preprušená z dôvodu prerušenej   dististribúcie elektriny. 

            Prevádzka MŠ začne v riadnych prevádzkových hodinách 25.03.2022 (t.j piatok) od 6.30 hod. do 16.30 hod.

                                                                                  Za porozumenie vopred ďakujeme.

          • Oznam

          • Dňa 9.3.2022 sa v MŠ uskutoční divadelné predstavenie. Preto prosíme rodičov, aby na daný deň (t.j. streda), malo každé dieťaťa pripravené v skrinke čistý respirátor. 

            Ďakujeme

          • Zápis do 1.ročníka CZŠ sv. Michala Kendice

          • Cirkevná základná škola sv. Michala Kendice 424

            pozýva na ZÁPIS do 1.ročníka

            v šk. roku 202/2023

            v termíne: 4.4.2022 – 6.4.2022 od 13,30 – 15.30 hod.


             

            Na SLÁVNOSTNÝ ZÁPIS prichádzajte individuálne s dieťaťom v pondelok 4.4.2022 v priebehu 13,30 až 15,30 hod.

             

            K zápisu potrebujete:

            - 8 eur na sadu zošitov

            - rodný list dieťaťa

            - občiansky preukaz

             

            Ponúkame aj:

            • Školský klub detí

            • ZUŠ sv. Mikuláša Prešov – pobočka CZŠ Kendice

            • lyžiarsky, korčuliarsky a plavecký výcvik, škola v prírode

        • OZNAM O KARANTÉNE
          • OZNAM O KARANTÉNE

          • Oznamujeme rodičom detí, ktoré sa dňa 3.2.2022 zúčastnili výchovno- vzdelávacieho procesu v MŠ o povinne nariadenej 5 dňovej karanténe z dôvodu kontaktu s pozitívne testovanou osobou. Karanténa je od 4.2.2022 do 8.2.2022.

            Uplatnenie výnimky z karntény pre svoje dieťa: zaslať foto dokumentáciu na EDUPAGE riaditeľke školy.

            K výnimke z karantény pre svoje dieťa je možné získať aj QR kód, ktorý si stiahnete do mobilu. 

            Ako získať QR kód tu https://covidforms.nczisk.sk/covid-19-validate-patient-gc.php

             

            ZÁROVEŃ VÁS PROSÍME, ABY STE SI PRESTESTOVALI DETIČKY DOMÁCIM   ATG- testom.

                                                                                                              ĎAKUJEME 

        • Povinnosti rodiča pri výskyte COVID-19
          • Povinnosti rodiča pri výskyte COVID-19

          •  

             

            - ak je podozrenie dieťaťa na ochorenie COVID-19 ( alebo bolo v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na COVID-19), rodič bezodkladne o tejto situácii informuje riaditeľa školy elektronicky správou cez EDUPAGE,

             

            - rodič bezodkladne nahlási nariadenú karanténu dieťaťa všeobecným lekárom, alebo príslušným RÚVZ a to elektronicky správou cez Edupage, určenú riaditeľovi školy. Za týchto podmienok dieťa nemôže MŠ navštevovať!

             

            - ak dieťa má potvrdené ochorenie na COVID-19, rodič bezodkladne informuje riaditeľa školy,

            elektronicky správou cez EDUPAGE. Po pozitívnom výsledku Ag samotestu je potrebné overiť pozitívny výsledok Ag testom, ktorý je vykonaný v mobilnom odberovom mieste u oprávneného subjektu alebo PCR testom.

             

            - ak dieťa prekoná Covid-19 a toto ochorenie je potvrdené tlačivom od všeobecného lekára pre deti a dorast, prosíme o tom informovať riaditeľa školy prostredníctvom správy cez Edupage. Na základe tohto tlačiva, si dieťa v prípade nariadenia karantény v príslušnej triede, môže uplatniť, výnimku z karantény a to po dobu 180 dní!

             

            Oznámenie o výnimke z karantény“

            - rodič prepošle oznámenie o uplatnení si ,, VÝNIMKY Z KARANTÉNY“ pre svoje dieťa prostredníctvom aplikácie Edupage v sekcii ŽIADOSTI/ VYHLÁSENIA.

             

        • Meranie zraku detí v MŠ
          • Meranie zraku detí v MŠ

          • Milí rodičia,

            využite príležitosť merania zraku vášho dieťaťa priamo v priestoroch MŠ Kendice.

            Materská škola Kendice sa takouto preventívnou aktivitou zapojila prostredníctvom projektu ,,Zdravé oči už v škôlke" programom  diagnostiky vývinových zrakových porúch u detí predškolského veku v materských školách. Ide o diagnostické meranie zrakových parametrov pomocou binokulárneho autorefraktometra Plusoptix. Tento prístroj dokáže s vysokou mierou spoľahlivosti odhaliť existujúce alebo začínajúce vývinové poruchy zraku, ako napríklad astigmatizmus, tupozrakosť či škuľavosť.

            Meranie zraku dňa: 20.1.2022          

            Meranie je bezplatné, vďaka realizovanému projektu Zdravé oči už v škôlke s podporou spoločnosti BILLA a občianskeho združenia BILLA ľuďom.

             

            Záujem o meranie  je možné len prostredníctvom vypísaného INFORMOVANÉHO SÚHLASU, ktorý odovzdáte pri preberaní dieťaťa do MŠ. (Príloha č.1)

             

             

            Charakteristika merania:

            • ide o neinvazívne bezdotykové meranie (dieťa sedí, meranie je robené zo vzdialenosti jedného metra)

            • meranie je bezbolestné

            • meranie nemá žiadne vedľajšie účinky a žiadne negatívne následky na zdravie dieťaťa

            • binokulárne meranie (obidve oči sa vyšetrujú súčasne)

            • meranie trvá iba niekoľko sekúnd

            • meranie prebieha v známom prostredí v materskej škôlke

            prístroj má zvukové a svetelné efekty na prilákanie pozornosti dieťaťa

            • odborne vyškolený zamestnanec vyhodnotí meranie prístroja a výsledky merania a odporučí, či je potrebné ďalšie vyšetrenie dieťaťa u detského očného lekára

            Všetky potrebné informácie o programe „Zdravé oči už v škôlke“ nájdete na stránke: www.zdraveocivskolke.sk

             

             

        • Prevádzka MŠ od 10.1.2021
          • Prevádzka MŠ od 10.1.2021

          •    Prevádzka MŠ je v čase  od 6:30 hod. do 16:30 hod.  

             

             

            Čo potrebuje dieťa do MŠ pri prvom nástupe:

            - prezúvky (označené menom dieťaťa),

            - pyžamko pre dieťa, ktoré nemá nastavený adaptačný pobyt, 

            -1x  umelý pohár na pitný režim do triedy (označený menom dieťaťa),

            - náhradné oblečenie (tepláky, pančuchy, gate, 1x tričko s dlhým rukávom),

            - všetky veci dieťaťa označiť menom.

             

            Potrebné tlačivá pre dieťaťa pri prvom nástupe do MŠ (prílohy tlačív pod textom oznamu):

            - vyplnené tlačivo: PLNOMOCENSTVO na vyzdvihnutie dieťaťa z MŠ inou osobou staršou viac ako 10 rokov,

            - zaslané tlačivo o BEZPRÍZNAKOVOSTI cez EDUPAGE ( žiadosti/ vyhlásenia - pridať žiadosť, následne vybrať z ponuky),

            - zaslané tlačivo o BEZINFEKČNOSTI cez EDUPAGE (žiadosti/vyhlásenia - pridať žiadosť, následne vybrať z ponuky), ak to neviete zaslať cez EDUPAGE, o tlačivo k podpisu požiadajte p.učiteľku,

            - ZÁPISNÝ LÍSTOK do školskej jedálne,

            - úhada poplatku za stravu, kto neplatil  (sumu si skontrolujte v EDUPAGE - (poplatky), 

            IBAN: SK26 5600 0000 00046 530 9008  s menom dieťaťa a variabilným symbolom,

            - úhrada  mesačného poplatku MŠ 11€ ( poplatok platí len pre dieťa, ktoré nie je rok pred povinnou školskou dochádzkou),  IBAN: SK59 0200 0000 0039 46910455  s menom dieťaťa a variabilným symbolom (variabilný symbol nájdete v EDUPAGE v sekcií POPLATKY- po kliknutí na tlačidlo zaplatiť).

            Platby môžte zrealizovať priamo v EDUPAGE cez VIAMO alebo  PAYME.

                                                                                                                               Srdečne sa na Vás tešíme!

        • POPLATKY STRAVNÉ...
          • POPLATKY STRAVNÉ...

          • OZNAM pre rodičov k poplatkom za stravu v mesiaci december- január! 

            - deti ktoré  nastúpili 8.12.2021 do MŠ prvý krát, za stravu v decembri platia sumu 15,95€  a

            za mesiac január 29€ ! 

            Poplatky za december a január sú spočítané do jednej sumy, ktorú uhradíte v sume 44,95€   najneskôr do 20.12.2021!!!

            Každé dieťa má v edupage uverejnenú aktuálnu sumu, ktorú  máte uhradiť!

             

                     Preplatky zo stravy budú vrátené v júli 2022!!!!!!

             

          • OBSLUHA ZVONČEKA

          •  tlačidlo s číslom  1. TRIEDA SOVIČKY

             tlačidlo s číslom   3. TRIEDA VČIELKY

             tlačidlo s číslom   4. TRIEDA LIENKY

             tlačidlo s číslom   6. TRIEDA MOTÝLE

             

             tlačidlo s číslom     2. RIADITEĽKA ŠKOLY

              tlačidlo s číslom    5. VRÁTNICA

             

             

        • Zber hračiek do MŠ  :)
          • Zber hračiek do MŠ :)

          •  

             

             

            Milí rodičia,

            hromadia sa Vám doma staré, ale stále funkčné hračky a neviete čo s nimi?

             

            Radi prijmeme do MŠ Kendice hračky  napr:

             

            - stavebnice, lego, kocky, drevené hračky,

            - bábiky, autíčka, kočiare,

            - odrážadlá, detské kolobežky,

            - knižky, leporela,

            - spoločenské hry,

            - hračky do pieskoviska a iné...

             

             

            Z hygienických dôvodov, žiaľ plyšové hračky neberieme !

             

            Odovzdať ich môžete pri dverách zrekonštruovanej budovy MŠ v pracovných dňoch v čase od 6:30 hod. Do 15:30 hod.

             

             

                                                Vopred vám zo srdca ďakuje kolektív MŠ a deti!

             

             

             

             

          • Oznam

          •                                Fotenie detí sa uskutoční dňa 30.11.2021  cca o 14:00 hod. 

    • Staňte sa naším fanúšikom

      • Kontakty

        • Materská škola Kendice
        • Materská škola : 051/ 270 3323 Riaditeľka školy : 0911 950 511
        • Kendice č.333, 082 01 08201 Kendice Slovakia
        • IBAN:SK59 0200 0000 0039 46910455
        • 00327247
        • ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ
        • +421 910 744 372
        • IBAN:SK26 5600 0000 00046 530 9008
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje